Canada restrânge condiţiile de recrutare a lucrătorilor străini temporari


Guvernul canadian a prezentat luni noi reguli de recrutare a lucrătorilor străini temporari, în urma unei polemici care datează de la începutul lunii privind concedierea unor angajaţi ai unei bănci care voia să îi înlocuiască pe aceştia cu indieni.

Suntem îngrijoraţi de exemplele care arată folosirea programului (de recrutare a unor lucrători străini temporari) în mod inadecvat", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ministrul Imigraţiei Jason Kenney.

"Canadienii trebuie să fie primii care să poată profita de ofertele de muncă", a afirmat el, amintind că programul respectiv "urmăreşte acoperirea penuriilor" în domenii precise, punctual, şi nu "înlocuirea angajaţilor canadieni".

Or, schimbările introduse anul trecut au făcut să crească spectaculos popularitatea acestor vize, în special prin reducerea termenului în care angajatorul ar trebui să se asigure că nu găseşte niciun canadian pentru ocuparea postului respectiv, înainte de a începe recrutarea în străinătate. Aceste modificări au redus şi salariul de bază al angajaţilor temporari.

… mai mult :
http://www.mediafax.ro/externe/canada-restrange-conditiile-de-recrutare-a-lucratorilor-straini-temporari-10821438

Jason Kenney shows his true colours while explaining changes to foreign worker program

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.